luni, 31 martie 2014

Florile lunii martie - amintiri în mozaic

Pentru că mi-a fost o lună plină de flori, mozaicul nu poate fi decât plin de flori   :)
Şi dacă sunt două, nu vă supăraţi, nu?
rubrică găzduită de Irina

vineri, 28 martie 2014

Început de weekend...

Astăzi....  28 martie 2014, ora 13.00 
Afară...  plouă şi este-ntunecat. Cum sunt o persoană romantică, nu-mi prea place atmosfera..
Mă gândesc ... la ce aş vrea să fac în vacanţa din acest an. Ştiu că este devreme, dar... mi-e dor de vacanţă. Aş vrea şi la munte şi la mare, şi în Anglia, dar şi în Cipru... ca să nu mai spun că am promis deja trei vizite în ţară, în trei locaţii diferite aflate la sute de km una de alta  ... :(   Mai am de gândit...
Locurile de unde învăţ ... din tăcere, din rugăciune....
Sunt recunoscătoare pentru ... că trăiesc şi astăzi. 
Dinspre bucătărie ... curând va mirosi a ciorbă de lobodă....    mmmm.....
Sunt îmbrăcată cu ... hăinuţe de casă şi halat. Astăzi mi-am luat o zi de concediu şi sper să mă odihnesc până luni  :) 
Ce mai meşteresc ...  îmi reorganizez biblioteca. M-am gândit să donez o mare parte din cărţi, iar pe cele pe care le păstrez, să le aranjez... cumva...... încă nu ştiu cum...
În casă ... este răcoare şi un soi de linişte care nu-mi place în acest moment. Cred că sunt sâcâită din cauza vremii. Îmi fac un ceai şi mă arunc în cartea pe care o citesc acum - Părintele Zosim şi alte povestiri.
Unul dintre lucrurile mele preferate ... să mă pupăcesc cu papagalul meu zăpăcit  :)
Unele planuri pentru sfârşitul săptămânii ... administrative, cumpărături şi o mică ieşire cu nişte prieteni la un restaurant turceasc din centrul vechi - Divan.
Imagine pe care m-am gândit să o împărtăşesc cu voi astăzi este o bancă, îmbrăţişată de flori, pe care am întâlnit-o într-una din plimbările mele, după o ploaie de amiază....   Sper să vă încânte în aceeaşi măsură  în care m-a încântat pe mine   :)

A piece of heaven

Sharing with: Tina's Picstory

Pe câmpul de albăstrele...

... toate dorurile mele!
Când am fotografiat, m-am gândit doar la reflexia pentru Sorin
Abia pe calculator am văzut cât de frumos se văd albăstrelele!  :)

luni, 24 martie 2014

floare-albastră....

Zilele acestea însorite numai prin parcuri aş vrea să stau!...                      Bună dimineaţa, soare!

... şi erau foarte multe!   :)
O săptămână minunată tuturor!

duminică, 23 martie 2014

Viola

Ieri am făcut o mulţime de lucruri, dar cel mai mult mi-a plăcut să-mi plantez primele panseluţe (denumire latină: Viola) în jardiniera de la bucătărie. Nu sunt adorabile?
Datorită petalelor în formă de inimă se spune că panseluţa este unul dintre ingredientele unei vechi poţiuni de dragoste. În vechime se credea că panseluţa are puteri magice şi că poate vindeca o inimă frântă. Conform legendelor o panseluţă nu trebuie culeasă cu rouă pe ea, pentru că asta ar cauza mortea fiinţei iubite. Până şi marele Shakespeare s-a lăsat fermecat de panseluţe. În piesa Visul unei nopţi de vară, datorită sucului de panseluţe aplicat pe ochii Reginei Titania, aceasta se îndrăgosteşte de prima fiinţa pe care o vede.   :)
Panseluţele preferă un climat temperat dar se vestejesc în canicula din mijlocul verii. Odată ce plantele au prins rădăcină, vor creşte chiar dacă nu sunt îngrijite. Solul trebuie să fie umed, dar nu ud, iar când e cald afară, se udă o dată sau de două ori pe săptămânâ. Pliviţi-le şi curăţaţi florile uscate pentru ca planta să înflorească din nou şi pentru prelungirea perioadei de înflorire. Plus aspectul frumos şi îngrijit al florilor...
 Gata, trag perdeaua şi mă duc să dorm puţin. O după-amiază minunată vă doresc tuturor!

Duminica Sfintei Cruci

Este o duminică importantă din Postul Mare. Textul care se citeşte astăzi din Evanghelie a schimbat foarte multe vieţi, a deschis ochii multor oameni, a schimbat conştiinţe...
Fără nici un alt comentariu, vă las textul Evangheliei şi două superbe cruci fotografiate la un vernisaj la care am participat în săptămâna care tocmai s-a încheiat.
O zi cu multă linişte!

"Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa. Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri.
Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu, venind întru putere."
Marcu 8, 34-38; 9,1

sâmbătă, 22 martie 2014

Jurnal uitat....

găzduit de Taniuşa
Astăzi.... 22 martie 2014, ora 21,00 
Afară...  e-ntuneric şi-o linişte cuminte, exact cum am simţit toată ziua. 
Mă gândesc ... că a trecut atâta timp de când nu am mai intrat pe blog... am uitat, am omis, am amânat prea multe lucruri în ultimul timp. Sigur, am avut motive întemeiate, dar... chiar şi aşa, parcă...
...
Unul dintre lucrurile mele preferate ... a fost şi a rămas: o carte bună şi un ceai   :)  chiar acum, după ce postez, mă duc în pat să citesc şi să-mi savurez ceaiul...  :) 
Unele planuri pentru sfârşitul săptămânii ... o parte le-am împlinit deja, celelalte.. rămâne de văzut. Nu mai intenţionez să rezolv toate, tot timpul. Pierd prea multe pe lângă.... 
Imagini (de la Cheia)...  pe care m-am gândit să le împărtăşesc cu voi:  
O seară minunată tuturor!

weekend alb

Dacă aş putea numi în vreun fel acest weekend, l-aş numi weekendul alb. De ce? Pentru că au înflorit pomii!

Nu ştiu ce efect au asupra voastră, dar eu una simt că-mi revine pofta de viaţă  :)  S-o gătat şi curăţenia în jurul blocului... ce să spun... este superb!                 Un weekend minunat tuturor!

sâmbătă, 8 martie 2014

google translate

 Observând eu că am un prieten nou, m-am gândit să-l vizitez, că aşa este politicos. La un click depărtare, am ajuns în altă parte a lumii...   o lume care vorbeşte într-o limbă necunoscută mie.
Dar...., există google translate mi-am zis. Cât de greu îmi va fi să-nţeleg traducerea, chiar dacă nu va fi perfectă? Să folosim deci tehnologia modernă.
....
Am citit, am recitit... am cerut ajutor, dar nu am obţinut decât efectul bunicuţei din Scufiţa Roşie... şi mi-au venit în minte alte versuri:  "deşi-mi spui vorbe pe-nţeles/ eu nu te pot pricepe".

Dacă voi înţelegeţi ceva mai mult, vă rog, 
explicaţi înţelesuri ne-nţelese unei .. femeie în nevoie (altă traducere inspirată)
varianta originală a poeziei, pentru cei interesaţi, este aici.

Din colecţiile mele... (2)

E timpul să mai adaug ceva la colecţiile mele de anul acesta... şi voi începe cu nişte bomboane raw din fructe uscate. Master-şefa ne sfătuieşte să le servim în Ajun de Crăciun, dar eu le-aş servi oricând... :)
Apoi, trecând pe la Mihaela, am găsit o evaluare exactă aş putea spune a unei mini-vacanţe la munte. În combinaţie sau separat, pe mine m-au încântat. Vi le dăruiesc, la rândul meu, măcar virtual.  :)
La mulţi ani, cu bucurie!
foto: internet.     Sunt prea lenevoasă să o fotografiez pe cea pe care am primit-o aseară...

la mulţi ani!

şi chiar am ce să sărbătoresc pentru că am fost la un pas de septicemie  :)   Acum sunt în refacere, capul mi se limpezeşte.... mmmmm, ce frumoasă-i viaţa! Bine că nu am aflat decât după ce a trecut pericolul, altfel... E de prisos să mai pomenesc despre competenţe şi incompetenţe medicale, despre faptul că am mers la serviciu tot acest timp... ş.a.  Cui foloseşte? Oricât aş comenta, nimic nu se schimbă, aşa că...
Vă doresc tuturor o zi minunată!  Bucuraţi-vă în fiecare clipă! (chiar ştiu de ce :))

vineri, 7 martie 2014

Jurnal ... incomplet

pentru că nu am timp să comentez (e prima săptămână de post: serviciu - biserică - casă), vă dăruiesc o zambiluţă oacheşă, vă pup şi vă urez o zi minunată!                  
Altfel, sunt relativ bine!  Pe mâine!:)

duminică, 2 martie 2014

Cymbidium

Cu siguranţă, luna aceasta va fi a florilor.  Uitaţi-vă la draga mea de orhidee...!  :)



ps.
nici luna aceasta nu-mi voi lua aparat de fotografiat, mereu intervin alte şi alte lucruri...
sper să vă placă şi fotografiile puţin neclare  :)
vă pup, o duminică cât mai plăcută!

____________________________________________
Originare din zonele cu clima temperata si tropicala din India, Nepal, China, Japonia si pana in Malaysia si Australia, cymbidium sunt probabil cele mai mult cultivate orhidee; de asemenea, florile lor dureaza cel mai mult. Din cele 40-50 de specii s-au creat sute de hibrizi, cu flori de diferite culori, de la alb, galben si portocaliu, pana la rosu, maro si verde; dimensiunile variaza de la 5 pana la 10 cm diametru.
Orhideele Cymbidium apar pentru prima data in scrieri in China si Japonia, in cantece populare chinezesti compuse inainte de perioada lui Confucius (551-479 iCh.). Prima lucrare scrisa despre orhidee a fost publicat ain China in 1233 dCh si cuprindea descrierile a peste 22 specii de orhidee. Prima descriere sistematica si clasificare formala a genului a fost facuta de Olaf Swartz, in 1799. 
 Numele Cymbidium provine din cuvantul grecesc kymbe, care inseamna barca si e legat de forma florii.

sâmbătă, 1 martie 2014

Început de primăvară...







Un weekend superb să aveţi!

Mărţişor, Mărţişug sau Marţ

Bucheţele mărţişor din mirodenii - anason stelat, scorţişoară, cuişoare. Au un miros....
Ştiaţi că geto-daci anul nou începea la 1 martie? Astfel, luna Martie era prima lună a anului, iar mărţişorul era oferit de anul nou împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie.