vineri, 8 februarie 2013

Feng Shui... despre bufniţe

  BufniÅ£a este un simbol Feng Shui al înÅ£elepciunii ÅŸ cunoaÅŸterii, ajutând la dispersarea ignoranÅ£ei ÅŸi dezvoltarea capacităţile în planul carierei. 

  MaeÅŸtrii Feng Shui spun despre bufniţă ca are darul de a crea o energie a averii, atrăgând după sine un sentiment de siguranţă ÅŸi confort interior. ÃŽn concluzie bufniÅ£a este un deosebit simbol al bogăţiei. 

  Se amplasează în sectorul carierei sau cel al copiilor. Este recomandat să amplasaÅ£i o astfel de figurină în biroul dumneavoastră, dacă munca dumneavoastră este una intensă ÅŸi cu mari responsabilităţi. Pentru copii, trebuie amplasat pe biroul lor de studiu!

O bufniţă Feng Shui poate fi un deosebit cadou pentru oamenii de ştiinţă, studenţi sau manageri ai marilor companii.
   


  
  Adevărat sau nu, mie-mi plac. Mi-am cumpărat una de ceva vreme ÅŸi abia aÅŸtept să am puÅ£in timp să o pictez.

  Am găsit ÅŸi la Iulisa un articol despre bufniÅ£e..., deci nu sunt singura..... :)
Interesant ... am găsit-o ÅŸi ca siglă a Bibliotecii judeÅ£ene MureÅŸ.  




  ÃŽn multe culturi, bufniÅ£ele au o reputaÅ£ie proastă; sunt asociate cu boala, moartea, în general cu întîmplări nefericite.
  ÃŽn Africa, în America, în Europa, în Orientul Mijlociu se întâlnesc aceleaÅŸi conotaÅ£ii: funerar, funest, lugubru, semn rău...
  ExcepÅ£iile de la această viziune sunt puÅ£ine: în hinduism, o astfel de pasăre e asociată zeiÅ£ei Lakshmi, divinitate a prosperităţii, norocului, fertilităţii ÅŸi generozităţii, iar vechii greci asociau cucuveau cu înÅ£elepciunea, considerând-o pasărea Atenei (zeiÅ£a înÅ£elepciunii, în panteonul grec). Urmele acestei concepÅ£ii mai supravieÅ£uiesc în bufniÅ£a-personaj înÅ£elept, care dă lămuriri ÅŸi sfaturi bune, o imagine ce apare mai ales în poveÅŸtile ÅŸi desenele animate pentru copii .
  Romanii, în schimb, dădeau o semnificaÅ£ie funerară prezenÅ£ei acestor păsări de noapte. Åži, cum romanii ÅŸi-au întins influenÅ£a (inclusiv culturală) peste o mare parte a Europei, tot continentul are, până în ziua de azi, o mare problemă cu păsările astea. Iar această proastă reputaÅ£ie le face vulnerabile; sunt adesea atacate (uneori omorâte) cu pietre ÅŸi beÅ£e, chiar ÅŸi de către copii.

  Aceste credinÅ£e sunt, din păcate, foarte greu de clintit; vechimea lor ÅŸi statutul lor de "învăţături din bătrâni" le fac foarte stabile ÅŸi persistente, spre paguba păsărilor, care le cad victimă adesea.
  BufniÅ£ele, evident, nu-s aducătoare de moarte, nici de boală, ba dimpotrivă, având în vedere câte rozătoare consumă, sunt chiar benefice: multe specii de rozătoare au un ritm de înmulÅ£ire de-a dreptul năucitor ÅŸi, dacă n-ar fi Å£inute sub control, ar ajunge să copleÅŸească totul. Rozătoarele sunt, adesea, purtătoare de agenÅ£i patogeni pe care îi pot transmite omului - aÅŸa că o boală, dacă vine, e mult mai probabil să vină de la ÅŸobolani decât de la cucuveaua care a cântat pe casă. 
  ÃŽn Europa, legătura strânsă dintre populaÅ£iile de rozătoare ÅŸi păsările răpitoare de noapte, împreună cu ascensiunea ideilor privind practicile "verzi" de combatere a dăunătorilor, a dus la apariÅ£ia unei concepÅ£ii care se răspândeÅŸte, încet-încet, în ţările din vestul continentului: folosirea acestor păsări în avantajul omului.

10 comentarii:

  1. Mie bufnitele si cucuvelele imi par pasari fascinante, de-o frumusete si distinctie rare.
    Le iubesc. Ca dovada am avut o bufnita impaiata care a rezistat cam 7 ani, asa. Pana ce a intrat in ea un fel de molie, care a depus acolo larve si...in fine. Atat a durat. Meseriasul care a facut impaierea n-a fost chiar cel mai mare profesionist, se pare. :)
    Asta se intampla acum vreo 15-16 ani...Mama, fiind crescuta la sat, avea superstitia ca nu e o pasare benefica...ba mai mult chiar....intelegi tu.
    Dar am infruntat superstitia amamei fiindca era atat de frumoasa si atat am iubit-o ca-mi pare tare rau ca n-aveam camera foto pe atunci si nu i-am facut o poza. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce mă bucur că nu sunt singura care le îndrăgeşte!

      Ștergere
    2. Sunt niște păsări magice. Le iubesc. Am bibelouri bufnițe, pușculiță, breloc, poșetă model bufniță.
      Dacă ar fi permis mi-aș lua ca animal de companie o bufniță .

      Ștergere
  2. Si mie imi plac...am avut o bufnita care isi facuse cuib chiar deasupra ferestrei mele...stau la ultimul etaj al unui bloc... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac. Avem un tablou si cateva impletite din sfoara de catre un vecin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și mie îmi plac bufnițele, par curioase cu ochii lor mari dar și hazlii. Și sunt un personaj destul de întâlnit în lumea tatuajelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Și eu le iubesc. Sunt niște păsări magice.
    Am bibelouri bufnițe, pușculiță, poșetă cu model de bufniță, breloc bufniță la telefonul mobil <3
    Dacă ar fi permis și s-ar comercializa, mi-aș lua o bufniță pigmeu ca animal de companie, mai ales acum după ce am văzut și filmul Legend of the Guardians. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Puteti vizita site-ul www.vintagetime.ro o gramada de modele frumoase cu diferite simboluri : bufnita,fluture,luna

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubesc bufnitele. Sunt creaturi fascinante !

    RăspundețiȘtergere
  8. Le-am admirat intotdeauna,le-am urmarit, cand am avut ocazia,si am vizionat o multime de filme despre ele si viata lor !
    Cred ca intruchipeaza intelepciunea,si arata minunat,cu ochii aceia mari si galbeni rotindu-se !

    RăspundețiȘtergere