luni, 6 aprilie 2015

Săptămâna Mare

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns iar în Săptămâna Mare, una dintre cele mai obositoare din an. Pe de o parte pentru că sunt multe slujbe la Biserică, pe de alta, pentru că avem multă treabă acasă. Simbolul sărbătorilor de Paşti - ouăle roşii - au devenit anul acesta o prioritate pentru mine. De ce? Pentru că m-am hotărât să încerc să le vopsesc ca bunica - cu sfeclă, foi de ceapă, morcovi etc. ... şi, am căutat pe site-uri. Şi am găsit aici (dar şi aici) sfaturi foarte bune. Tot de aici am luat şi fotografia. Frumoase, nu?
Oricum aţi alege să vopsiţi ouălele anul acesta, vă urez spor la vopsit şi să le vedem cu bine  :)

15 comentarii:

  1. Sa ai o saptamâna frumoasa, cu pace si tihna sufleteasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am incercat anul trecut cu sfecla rosie. Nu mi-a reusit demersul! :) Bafta si spor la treburi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Spor la treaba!
    Eu deja am vopsit un rand de oua,dar in coji de ceapa,am amestecat coaja de la ceapa rosie si maro,le-am fiert cam jumatate de ora,apoi am pus ouale in prealabil degresate si le-am lasat cam 10 minute sa fiarba dupa ce apa a inceput sa clocoteasca.Fiecare ou a avut culoarea proprie,mai maro,crem,rosu,in functie de cum si-a luat culoarea.Am incercat si cu sfecla rosie,dar au iesit un roz pal,asa ca am mai renuntat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru sfaturi. Voi încerca. Spor în continuare la tot ceea ce faci.

      Ștergere
  4. De frunze de ceapa alba sau rosie stiam dar de vraza rosie care le coloreaza in albastru, nu stiam. Super informatie! :-) Multumesc si saptamana cu spor in toate, sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi încerca din toate, câte două, să văd ce iese. Şi în funcţie de asta mă stabilesc de acum la o singură tehnică şi o singură culoare. Oricum mie nu-mi plac decât cele vopsite în roşu... :)
      Mulţumesc, asemenea! :)

      Ștergere
  5. Am incercat si eu acum 2-3 ani cu sfecla, au iesit chiar ok, dar am zis ca o las pe mama sa se ocupe de treaba asta cu vopsea la plic :)) A fost asa, ca un experiment pentru mine. As vrea sa merg si eu la denii, dar nu stiu unde pot afla de la ce ora se tin sau daca se tin, desi presupun ca da, la biserica din politehnica:( aceasta este cea mai aproape de mine si singura la care stiu sa ajung de altfel:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc pentru încurajare :)
      păi, cel mai devreme la 17, cel mai târziu la 18.00.
      o săptămână frumoasă!

      Ștergere
  6. Da, stiu ca la tara, femeile inveleau ouale in coji de ceapa, am vazut si eu la o batrana la tara asa ceva, aveau o culoare interesanta.O saptamana usoara iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  7. O saptamana usoara, cu spor si...mare nerabdare! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu le vopsesc de câţiva ani doar în foi de ceapă şi sunt foarte mulţumită de rezultatul final. Lucrul e migălos, pentru că le învelesc în bucăţi de foi, unele mai mici, altele mai mari, le leg în ciorap şi le pun la fiert :). Aici am două poze: http://laportilecerului.blogspot.ro/2012/04/in-asteptare.html
    Spor să ai în toate şi bucurie-n aşteptare...!

    RăspundețiȘtergere