duminică, 31 mai 2015

Duminica Rusaliilor / Pogorârea Sfântului Duh

Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei şi a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui. Iar aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească acei ce cred în El.   -  Ioan 7, 37-39

sâmbătă, 30 mai 2015

Mozaic de amintiri ... luna Mai

Luna Mai a fost, cu siguranţă, luna florilor, a evenimentelor şi a plimbărilor. 
Caldă şi luminoasă, exact cum mi-am dorit  :)




aaaaa...., şi a protestelor  :)

 

joi, 28 mai 2015

Dulci. Jurnalul unui câine scris de un PURIC Dan

Acesta este titlul ultimului volum publicat de actorul şi regizorul Dan Puric. Pentru că am fost la "prezentarea" cărţi  :)  v-o fac cunoscută pe autoarea ei: Dulci (Dulcineea), un labrador foarte sensibil.

miercuri, 27 mai 2015

Cu bujori în obrăjori ... :)

....  primul bujor primit anul acesta de la soţul meu. Este, de fapt, alb, dar în lumina şi pe fundalul micului nostru părculeţ, mi-a oferit o bucurie de culoare. V-o dăruiesc la rându-mi, ajutată de Carmen.

marți, 26 mai 2015

Din florile de leac ale lunii mai - Iasomia

....
Blocul în care locuiesc este înconjurat de tufe de iasomie, iar în această perioadă a anului te trezeşti în miros de iasomie, pleci la birou şi eşti întâmpinat când te întorci de mireasma ei inconfundabilă.
avem şi bodygard   :)
Parfumul florilor de iasomie alungă stresul şi deprimarea, relaxează şi are efecte benefice asupra întregului sistem nervos, înlăturând anxietatea, depresia, oboseala psihică şi spaimele. Stimulează creativitatea şi exprimarea artistică, sporeşte intuiţia, are efect euforic, naşte încredere şi iubire.


Uleiul esenţial de iasomie se recomandă pentru dureri de orice natură. Masajul cu ulei esenţial de iasomie relaxează muşchii şi calmează durerile de spate. 
Ca parfumant şi dezodorizant al corpului şi încăperilor, favorizează meditaţia şi relaxarea.

Ceaiul de iasomie are numeroase proprietăţi. Nu este energizant precum ceaiul verde, cu care adesea se asociază, dar calmează, relaxează şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reglând, în acelaşi timp, şi tensiunea arterială.
Ceaiul de iasomie care se găseşte în magazinele româneşti provine din China. Infuzia se prepară dintr-o cană de apă pusă la fiert. După ce apa începe să clocotească, se adaugă frunzele sau florile de iasomie şi se ţine acoperit 15 minute. Se strecoară şi se bea îndată ca să nu se piardă proprietăţile specifice vitaminei C.
 E bine ca ceaiul de iasomie să nu se bea pe nemâncate deoarece provoacă aciditate. Ceaiul de iasomie nu se bea mai târziu de ora 5 după amiază. Cine o face riscă o noapte de nesomn. eu sunt păţită  :)
Nu se recomandă copiilor, femeilor însărcinate, nici celor care alăptează.

Combinaţia de iasomie şi ceai verde este eficientă în subţierea stratului adipos şi în accelerarea metabolismului .
Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf
Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf
Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpu
Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf
Ceaiul de iasomie are şi un puternic efect anticancerigen, specialiştii demonstrând că previne formarea celulelor maligne.  Acestea fiind spuse, plantaţi iasomie pe unde puteţi şi folosiţi cu încredere, dar moderat, ceaiul de iasomie.                           Vă pup, o zi minunată!
Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialiștii demonstrând că previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din plantă, ale căror proprietăți protectoare și terapeutice reușesc să țină la distanță cancerul. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf
are un efect anticancerigen puternic, specialiștii demonstrând că previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din plantă, ale căror proprietăți protectoare și terapeutice reușesc să țină la distanță cancerul. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf
Ceaiul de iasomie conține catehine, compuși organici cu rol esențial în scăderea colesterolului "rău" și a trigliceridelor din sânge. Are un efect hepatoprotector puternic. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf
Ceaiul de iasomie conține o cantitate semnificativă de cafeina. Persoanele care suferă de probleme de inimă, hipertensiune sau afecțiuni nervoase ar trebui să îl consume cu precauție. Și gravidele sau copiii trebuie să aibă aviz medical înainte de a consuma ceaiul. - See more at: http://www.dcnews.ro/ceai-de-iasomie-beneficii-incredibile_462264.html#sthash.BVHblUqM.dpuf

luni, 25 mai 2015

Bună dimineaţa!

.... le ud şi le iubesc, iar ele îmi zâmbesc  :)          Să aveţi o săptămână minunată!

duminică, 24 mai 2015

Duminica Părinţilor de la Sinodul I Ecumenic

Eu le-am dat cuvântul Tău, şi lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.(...) Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.   -     Ioan 17, 14-21

vineri, 22 mai 2015

Pelerin prin Bucureşti (1) - Schitul Darvari

Dacă nu ieşim din oraş, ne plimbă prin el. Are atât de multe de oferit... Intenţionez să vă povestesc, pe scurt, de unele locuri, cunoscute sau mai puţin cunoscute de voi şi chiar de noi. Încep, cum altfel !?!, cu un Schit  :)
Situat aproximativ în centrul Bucureştiului,  
Schitul Darvari este o perlă arhitecturală şi o oază de linişte.
 
 Viaţa Schitului Darvari începe în 1834 - Mihail Darvari şi soţia sa Elena, din familia Buzeştilor, cumpără terenul de la familia Bădeanu, ctitorii bisericii Icoanei, şi construiesc o biserică micuţă, fără turlă, cu hramul "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena". 
 Anul următor -1835-, ctitorii invită aici 12 călugariţe de la mănăstirile din Ciorogârla şi Pasărea. 
Astfel ia fiinţă schitul - maicile si un preot slujitor.
Până în 1869 nu ştiu ce s-a întâmplat, dar o nouă perioada începe pentru Schitul Darvari din acest an, când călugării români de la Schitul Prodromul din Muntele Athos primesc îngăduinţa familiei ctitorilor de a se adăposti aici, în trecerea lor prin Bucureşti, unde veneau deseori pentru strângerea de ajutoare. În schimb, călugării se obligau să săvârşească sfintele slujbe.  În acastă perioadă, viaţa la Schit dobândeşte o vigoare nouă. Pe lângă slujbele făcute după tipic athonit, călugării organizează aici o mică editură misionară şi o făbricuţă de lumânări pentru nevoile proprii. 
Între anii 1933-1934, văzând că biserica este ruinată, nepotul ctitorului, Mihail Darvari, înlocuieşte din temelie vechiul locaş, construind biserica în forma sa actuală, în care îmbină armonios stilul bisericesc oltenesc cu cel muntenesc. Şi tot el înnoieşte chiliile de lângă biserică.      
Ca urmarea a decretului 410/1959, Schitul Darvari împărtăşeşte soarta majorităţii schiturilor din ţară, fiind desfiinţat, iar călugării trimişi la Mănăstirea Cernica-Ilfov şi la Schitul Bucium-Iaşi. Biserica schitului devine biserică de mir, păstrându-şi însă numele: Schitul Darvari.
După 1989, încep lucrări de restaurare a picturii deteriorate, însărcinat cu supravegherea acestora fiind părintele Sofian Boghiu, stareţul Mănăstirii Antim. La 31 martie 1996, prin hotărarea Sfântului Sinod , Schitul Darvari redevine aşezământ monahal, fiind aduşi aici monahi de la Mănăstirea Crasna-Prahova.
În iulie 1992, Schitul Darvari (biserica şi întregul complex de clădiri), a fost declarat monument istoric prin hotărârea Comisiei Naţionale a Monumentelor, Ansamblurilor şi Sirurilor Istorice, un motiv în plus pentru vizitatori şi pelerini de a-şi îndrepta paşii spre acest sfânt locaş.

marți, 19 mai 2015

Panoramă

Şi ce dacă este vremea schimbătoare? ... câteva ore de aer curat nu strică, nu?  
Aşa ne-am zis şi noi sâmbăta trecută şi am dat o fugă-n munţi/dealuri... Cam asta am văzut,
... şi-am mâncat clătite ...  mmmmm ....
O zi la înălţime să aveţi!  :)