Frunza de aloe vera
are în ea tot ce-i trebuie organismului nostru pentru a fi sănătos:
enzime, aminoacizi, zahar, vitamine şi minerale. De aceea, aloe vera e
considerată un fel de leac universal. Şi poate fi cultivată acasă, în ghiveci! Planta de aloe vera poate
ajunge la înălţimea de 1 metru şi are nevoie de un loc luminos şi însorit, ferit de curenţi de aer sau ger. Temperatura minimă la care rezistă este de 5-8 grade Celsius.
Planta de aloe vera preferă un sol uşor, aşa că pământul trebuie amestecat cu cărbune de lemn şi cărămidă sfărâmată. Pentru drenare, pune la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nucă zdrobite. Deasupra se aşează un strat subţire de rumeguş de lemn stropit cu îngrăşământ, iar cine poate, bălegar uscat amestecat cu muşchi fărâmiţat.
Când rădăcinile plantei vor consuma substanţele nutritive din ghiveci şi se vor dezvolta până la fund, planta va primi un impuls de creştere şi se va dezvolta mai bine.
Transplantarea (schimbarea pământului) este
recomandată la 2-3 ani. Plantele tinere se mută în ghivece mai mari şi
li se schimbă pământul în fiecare primăvară, iar plantele bătrâne - o
dată la trei ani.
Am avut si eu dar cand m-am mutat au murit :D ... se pare ca nu le-au placut noul peisaj. De atunci ma chinui sa fac rost de altele dar tot nu am reusit ... si a trecut ceva!
RăspundețiȘtergereBună Anastasia!
RăspundețiȘtergereAloe vera este şi un foarte bun cicatrizant.
Ţin minte cum m-am tăiat odată foarte rău într-o cutie de alune. Tata mi-a aplicat frunza de aloe vera tăiată longitudinal direct pe rană. Din câte ţin minte, a doua zi rană era deja închisă.
Este foarte util ca în fiecare casă să existe o astfel de plantă.
Eu nu am acasa aloe,intr-adevar e foarte buna.
RăspundețiȘtergereAnastasia, planta asta este aproape un panaceu, te-ai gândit foarte bine să ne-o recomanzi.
RăspundețiȘtergereAm trecut să văd ce mai faci, că nu am mai venit de mult pe la tine şi îmi cer scuze, dar am fost într-o lungă pauză din care greu văd că îmi revin.
Mai vroiam şi să-ţi spun că am primit o leapsă pe care ţi-am transmis-o şi ţie dacă ai chef şi timp. Mie mi s-a părut deosebită şi sensibilă.
Cu drag, Mihaela
am si eu...zaharisita! o folosesc cu iaurt si cereale!
RăspundețiȘtergereEsti bine...? Te imbratisez!
RăspundețiȘtergereSi la tine e o mare pauza... Abia acum am mai revenit la ritmul normal si am ceva timp sa fac cateva vizite. Sper ca esti bine, Ana draga.
RăspundețiȘtergere