joi, 14 martie 2013

7 trucuri utile

...ca să-ţi organizezi dulapul cu haine de primăvară.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQe9FYwX7Ud2j3eW75gOxXr6UwJzWrLk-j3T0FL9TZVpXe37tVRpQ  

1. Adună tot ceea ce nu mai îmbraci, hainele care nu-ţi mai vin, depozitează-le într-un loc ferit al dulapului.


2. Delimitează rafturile
Poţi folosi rafturile superioare sau pe cele inferioare pentru hainele pe care nu le porţi în acest sezon. Dacă spaţiul te condiţionează, foloseşte cutii din carton sau plastic cu capac pentru a împiedica pătrunderea prafului şi a umezelii. De asemenea, poţi folosi saci menajeri pentru hainele care nu se şifonează. Cele care nu îţi mai folosesc se pot împături şi depozita în geamantane, valize sau trolere alături de câteva fire de levănţică, tutun sau pliculeţe de naftalină pentru a le feri de molii.

3. Separă categoriile de haine 
Sortează vestimentaţia în funcţie de utilitatea lor dar şi în funcţie de categoria de articole. Astfel, vei vea un teanc de tricouri, unul de bluze cu mânecă lungă, unul cu lenjerie de corp etc. În acest fel, când vei dori să îmbraci un anumit articol vestimentar, vei şti exact unde să-l cauţi. Hainele se mai pot sorta şi după culoare sau pe ţinute. Ocupă un raft al dulapului cu blugi şi pantaloni, unul doar cu pulovere, altul cu lenjerie de corp şi tricouri, iar altul cu haine pe care le porţi în casă. 

4. Acordă spaţiu fiecărui membru al familiei
Nu amesteca hainele tale cu cele ale copiilor. Este recomandat să le acorzi celor mici o zonă a dulapului uşor accesibilă, fără ca ei să depindă de tine atunci când vor să îmbrace un pulover sau un tricou.

5. Foloseşte umeraşe, huse sau folii
Rochiile, sacourile, pantalonii, bluzele din mătase, fustele şi cămăşile ar trebui ţinute numai pe umeraşe sau în huse speciale. Husele îţi vor proteja hainele de praf, de scame dar elimină şi riscul de a se agăţa şi deteriora.

6. Cumpără cutii de depozitare pentru accesorii 
Poţi mări spaţiul din dulap folosind cutii atunci când doreşti să depozitezi accesoriile tale preferate. Pălăriile de ocazie, eşarfele, genţile cu aplicaţii decorative vor astfel mai protejate. Cutiile ar trebui să fie din plastic transparent şi aşezate pe verticală. Pentru curele, fixează pe uşa dulapului un cârlig metalic.

7. Puneţi etichete cutiilor de pantofi
Dar cum ar trebui să depozităm încălţămintea? Ai renunţat să mai porţi cizmele sau bocancii de iarnă? Pune încălţămintea groasă în cutii nu înainte de a o spăla, curăţa şi lustrui. Bagă în interior hârtie pentru a nu-şi strica forma. Etichetează fiecare cutie în parte pentru a şti ce găseşti înăuntru. Sau, cumpărără cutii transparente. 
 https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKaZryo8gS9jTsftxGT-8VvpbkTckS9eIXkZyhRK2NLeog9whSEQ                                               SPOR la treaba!

7 comentarii:

  1. Inca nu m-am apucat!
    Mi-e groaza...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu, dar îmi fac curaj... :)
      de săptămâna viitoare, însă, nu mai pot amâna.
      spor!

      Ștergere
  2. Ceva de genul åsta am fåcut ieri,doar cå aici mai este incå iarnå si trebuie så mai am råbdare cu unele lucruri groase,cålduroase ...
    Spor la treabå tzie ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. As vrea si eu sa fac multe din pacate am prea putin loc. Doar doua dulapuri in toata casa. Stau inghesuite de nu-ti imaginezi :) Daca as avea un dressing cam ca ala din foto...as fi cea mai fericita. Dar n-am :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am un cine ştie ce spaţiu, dar oricum..
      Chiar dacă mi-ar oferi cineva un asemenea dressing, nu aş avea unde să-l pun :)
      Dacă aş avea 3-4 camere, aş transforma una în dressing, dar n-am.
      Şi, sincer, nici nu vreau. Îmi ajunge ce am.
      Dacă aş fi stat la casă era altceva..

      Ștergere
    2. Stau la casa, am 3 camere, dar camerele sunt normale, cca 4x4...deci loc de un dressing, in niciun caz! Dar mi-ar fi placut :)

      Ștergere