duminică, 24 martie 2013

Undeva, cândva...

Somewhere in time (pletnev - rachmaninov, Rhapsody on a theme of Paganini)


Încântată de povestirea parfumată citită aici, m-am gândit să vă recomand un film romantic (mai vechi, 1980, poate nu l-aţi văzut), dar fără happy-end (îmi pare rău Pandhora). Dramă, fantastic, romantic şi dragoste - un film care a stârnit multe inimi la vremea aceea... Vizionare plăcută!

  • Cu: Christopher Reeve, Jane Seymour, Christopher Plummer
  •  Anul 1972. Undeva într-o metropolă americană. Aflat la primul său mare succes, un tânăr dramaturg pe nume Richard Collier (Christopher Reeve) este abordat de o ciudată femeie în vârstă. Întoarce-te la mine este tot ce îi spune, apoi se pierde în mulţime nu înainte de a-i dărui un ceas cu medalion care conţine fotografia unei femei devastator de frumoase.
    Opt ani mai târziu, în holul unui luxos hotel de pe o insulă exotică descoperă aceeaşi fotografie. Intrigat, Richard începe să facă săpături şi descoperă că este vorba despre fotografia unei actriţe care a avut o apariţie la hotel în anul 1912.

    Richard va dezvolta o obsesie în legătură cu această tulburătoare imagine. El va face o descoperire tulburătoare. Femeia care l-a abordat la teatru în acea seară a anului este chiar actriţa. Amintindu-şi vorbele acesteia, Christopher apelează la un savant nebun care credea că întoarcerea în timp este posibilă. După o şedinţă de hipnoză, el va fi transportat în anul 1912. Aici el va trăi o incredibilă poveste de dragoste cu actriţa, pe numele ei Elise McKenna (Jane Seymour). Iubirii lor li se va împotrivi despoticul manager al actriţei, William Fawcett Robinson (Christopher Plummer) care vede în prezenţa dramaturgului o ameninţare. 
  • pentru varianta cu subtitrare, HD, click aici.
UPDATE
Carmen  a scris o poveste absolut încântătoare, nu o rataţi! :)

4 comentarii:

  1. Unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste. Eu, de cate ori l-am vazut, am plans...
    Am trei filme foarte frumoase, care mi-au placut intotdeauna. Unul este acesta, despre care am si scris intr-o postare, foarte accesata fiindca foarte multa lume cauta ceva despre film sau despre Rahmaninov, altul este Meet Joe Black iar altul este Legendele toamnei...Toate imi plac foarte, foarte mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Joe Black mi-a plăcut şi mie, însă Legendele toamnei - nu l-aş mai putea vedea. E prea dureros.

      Ștergere
  2. N-am văzut filmul, dar în general nu-mi plac poveştile de dragoste. Sunt prea idealizate în filme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie-mi place sa vad filme romantice iarna, infofolota intr-o patura moale, cu ceaiul langa mine... :)

      Ștergere