luni, 8 decembrie 2014

Al doilea pitic

Aseară am ajuns destul de târziu acasă, după un weekend plin de vizite şi bucurie - naşi, fini, părinţi, prieteni.  Dar, nu am uitat nici de al doilea pitic, care ne-am întâmpinat cu dragălăşenia lui piticească  :)
De ce am adoptat coroniţa de Advent? Pentru că este cel mai drăgălaş reminder care a putut fi inventat pentru această perioadă: îmi aminteşte, ori de câte ori o privesc, câte duminici mai sunt până la Crăciun. Şi nu numai. Îmi aminteşte faptul că am un anumit timp pentru pregătiri, că trebuie să-mi iau hăinuţe noi (dacă-mi trebuie) şi să fac pacheţele cu hăinuţe pentru alţii, că e perioada în care trebuie să încerc să fiu mai bun(ă), dacă asta nu-mi stă în fire (doar vine Moşul, nu?), că trebuie să mai trec pe la biserică, că trebuie să mă spovedesc, că trebuie să-mi bucur toţi dragii mei, din familie sau nu, că se apropie bilanţul anual ... şi multe altele. Eficient mod de educaţie folosind o simplă Coroniţă de Advent, nu credeţi?  :)
Apoi, e primul ornament al sărbătorilor de iarnă, la care adaug, în fiecare săptămână, câte ceva. Săptămâna aceasta au "apărut" nelipsitele bastonaşe de acadea - bucuria copiilor care vin în vizită - şi ceva dulciuri. Nu mi se pare mult, nici ostentativ, nici supărător. Şi nu o consider ca aparţinând nici unei religii.
O săptămână minunată să aveţi, cu spor în toate!

7 comentarii:

  1. Deci al doilea pitic ti-a adus ciocolata Heidi, cât de gingas! Este tare draguta coronita ta de Advent! Poate ca daca ai îmbraca-o cu câteva crengute de brad ar aduce si mai mult farmec zilele acestea, datorita mirosului de rasina. Eu am Coronite de Advent începând din '95... atunci am aflat prima data despre acest obicei pe care l-am adoptat imediat.
    Cât despre generozitate, despre place de a face daruri... acestea cresc în fiecare an. Si îmi confera o bucurie sufleteasca deosebita. Doar asa ma pot bucura pe deplin de sarbatorile de Craciun.
    O saptamâna minunata sa ai , draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin şi crenguţele, dar mai târziu :)
      Aşa este , bucuria creşte în fiecare an, pe măsură ce conştientizezi...
      O săptămână minunată şi ţie, draga mea! pupici

      Ștergere
  2. cred ca de anul viitor o voi adopta si eu...daca tu ai facut-o, atunci cu siguranta e o idee buna si da, subscriu, imi place sa cred ca acest obicei nu apartine nici unei religii :)
    bucurie sa-ti fie fiecare zi pana la Craciun si nu numai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc pentru încredere, mă simt onorată!
      bucurie să-ţi fie şi ţie fiecare zi a vieţii! :)

      Ștergere
  3. O săptămână cu spor în toate îți doresc și eu! :)

    RăspundețiȘtergere