marți, 31 martie 2015

mozaicul lunii martie

Martie... luna mărţişorul şi a zilei femeii, o lună capriciosă termic, plină de evenimente mondene şi nu numai - în plin post (pe care anul acesta l-am dus numai cu salate, sucuri de fructe şi musli), în cursul căreia hobby-ul meu principal a fost portretul foto, mai exact expresiile personajelor surprinse. S-ar putea spune că a fost o lună obositoare, dar nu mă simt aşa, din contră  :)

luni, 30 martie 2015

sâmbătă, 28 martie 2015

Ploaie în luna lui Marte

 ... Prin cerul ferestrei, / prin cerul oval, / norii curgeau, în luna lui marte...

Ora Pământului 2015

28 martie, între 20:30-21:30


ps. doi oameni frumoşi!

despre Manuela Florin Hărăbăr şi Rareş Ioan Stoica nu am a vă spune prea multe... amândoi actori, s-au căsătorit în 2012.

dar, pentru că este mai cunoscută, vă spun câteva cuvinte despre...
Manuela Hărăbor s-a născut la Bucureşti, la 2 aprilie 1968. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti (1991), însă a debutat în lumea filmului încă de la vârsta de trei ani şi jumătate în filmul "Veronica" (1972). Au urmat "Rochia albă de dantelă" (r. Dan Piţa, 1988), "Lacrima cerului" (r. Adrian Istrătescu-Lener, 1989), "Coroana de foc" (r. Sergiu Nicolaescu, 1990).
Între anii 1986-1995, a făcut film, teatru, televiziune şi publicitate. Celebritatea i-a adus-o rolul Simina din "Pădureanca" (1986, r. Nicolae Mărgineanu), unde l-a avut ca partener pe Adrian Pintea. În acest rol, Manuela Hărăbor a cucerit, prin frumuseţea şi talentul actoricesc, aprecierea criticilor de specialitate şi a publicului cinefil. 
După absolvirea facultăţii, şi-a îmbogăţit portofoliul profesional cu roluri în filmele: "Doi haiduci şi-o crâşmăriţă" (r. George Cornea, 1992), "Crucea de piatră" (r. Andrei Blaier, 1993), "Ochii care nu se văd" (1994), "Camera ascunsă" (2004), "Magnatul" (2004). De asemenea, a jucat în producţii internaţionale: 'Invisible The Chronicles of Benjamin Knight' (1994, r. Jack Ersgard) şi 'Meurtres par procuration' (1995, r. Claude-Michel Rome). Ulterior, a obţinut roluri în seriale româneşti, dintre care: "Cu un pas înainte" (2007) sau "Fetele marinarului" (2009). 
În anul 1995 a decis să se stabilească în Statele Unite ale Americii, unde a avut o căsnicie de aproape un deceniu cu israelianul Soli Shaltiel. După reîntoarcerea în ţară, în 2001, actriţa s-a ocupat de afacerile soţului său, punând bazele Studiourilor Kentauros (2004), unde a lucrat ca Director de Marketing până în 2006. 

Este dedicată fiului său Andrei, provenit dintr-o relaţie anterioară căsătoriei, ocupându-se atât de el, cât şi de alţi copii şi adolescenţi suferind de autism, în încercarea de a-i ajuta să ducă o viaţă normală. 
În 2008 s-a alăturat campaniei "Împreună învingem autismul". 

Fotografiile le-am făcut la librăria Sophia din Bucureşti, unde au fost invitaţi la o lansare de carte şi au citit împreună un canon de pocăinţă al Sfântului Chiril al Turovului (de la min.26). Impresionant!

vineri, 13 martie 2015

Today,s Flower

sharing with Today,s Flower

Culoarea portocaliu este o culoare antioboseală prin excelenţă. Ea este recomandată tuturor temperamentelor, în general neavând contraindicaţii.
Portocaliul stimulează sistemul respirator şi facilitează asimilarea calciului. De asemenea, această culoare este un foarte bun stimulator sexual.
Expunerea adecvată la o lumină portocalie o anumită perioadă de timp ne permite să resimţim o stare plenară de libertate faţă de tot ceea ce limitează fiinţa. De asemenea, ne ajută să devenim mult mai toleranţi.
Culoarea portocaliu ne ajută să realizăm cu rapiditate asimilarea ideilor noi.

Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelerează pulsaţiile inimii, favorizează secreţia gastrică şi îmbunatăţeşte digestia.

Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare caldă, dezinhibă, conferă optimism, veselie, senzualitate, provoacă stimularea emotivă, amoroasă, conferă senzatţe de apropiere puternică şi intimitate, măreşte sociabilitatea, conferă o stare de sănătate, este euforizant sexual.


Orange color is an excellence anti fatigue color. It is recommended for all temperaments, generally having no contraindications.
Orange stimulates the respiratory system and facilitates the assimilation of calcium. It also is a very good color sexually stimulating. Proper exposure to light orange over a period of time allows us to experience a plenary state of freedom from everything being limited. It also helps us to become more tolerant. Orange color helps us realize quickly assimilate new ideas.

Physiological effects of color orange: accelerates heart pulsations, promotes gastric secretion and improves digestion.

The psychological effects of color orange: warm color, uninhibited, gives optimism, joy, sensuality, stimulation causes emotional, sentimental, gives strong sense approach and privacy, increases sociability, confer a health condition is euphoric sexual.

joi, 12 martie 2015

Omul, Timpul, Spaţiul

Monumentul Omul, Timpul, Spaţiul este o lucrare de artă realizată în bronz de către sculptorul bucovinean Ion Mândrescu, , ridicat în anul 2008. Preţul plătit de către Primăria Capitalei, condusă la acel moment de către Adriean Videanu, a fost de 3.200.000 lei noi, mai bine de 1 milion de dolari americani.... 

bronz, 63 × 73 × 53 cm, semnat şi datat în spate pe roată, I.M., (19)97
Ion Mândrescu  - n. 1954, Suceava
 Mândrescu a modelat primele lucrări de sculptură în timpul liceului, la 18 ani realizând prima lucrare de succes, grupul statuar “Răscoala”. La Bucureşti ajunge în urma stagiului militar, pe care l-a îndeplinit în comuna Mihai Bravu de lângă capitală. Începând cu 1976 participă la cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, pe care le va frecventa până în 1980. 
În 1985 începe să modeleze seria ”Omul, Timpul, Spaţiul”. Acestă operă consemnează nu numai una dintre cele mai importante lucrări ale artistului, dar şi revenirea la sculptura figurativă. O revenire cu succes, ce fixează momentul nu numai pentru artist, dar şi pentru sculptura românească contemporană. În următorii ani continuă să aprofundeze înţelesurile acestei declaraţii despre existenţa omului, coordonând masa sculptată după aceleaşi principii perspectivale. În 1990 primeşte premiul revistei Flacăra pentru lucrarea ”Omul, Timpul, Spaţiul” şi tot în acelaşi an opera urma să fie transformată într-un monument de mari dimensiuni şi amplasată în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Proiectul este respins de autorităţi sub motivaţia că lucrarea nu putea fi susţinută de rezistenţa pasajului.
Traseul lucrării însă nu se opreşte aici. Un an mai târziu, Mândrescu participă cu opera la Expoziţia Universală de la Sevilla şi tot în acelaşi an este prezentă la o expoziţie de grup la Viena, organizată de Ministerul Culturii. Pe acelaşi traseu, cu sprijinul Ministerului, lucrarea ajunge să fie prezentată publicului german şi celui chinez. Câţiva ani mai târziu impresionanta lucrare va fi prezentă la Salonul Internaţional de Artă de la Strasbourg, probabil una dintre cele mai însemnate momente pe care le trăieşte bronzul lui Mândrescu.
În ceea ce priveşte realizarea, lucrarea este construită pe mai multe planuri. Cel care coordonează opera, atât ca masă, cât mai ales ca principal element vizual este personajul. Mândrescu apelează la simbol pentru a oferi cu iscusinţă o încărcătură filosofică accentuată. Bărbatul pare îmbătrânit, chipul fiind cel care îl încarcă de valenţe multiple. Părul şi barba ne duc cu gândul la un înţelept nebun, dar şi la trecerea timpului transpusă pe chipul omului. Poziţia contorsionată este influenţată de jugul pe care îl poartă în jurul brâului, roata timpului, care îl fixează pe om în natura ce îl înconjoară. De asemenea, roata poate reprezenta ciclicitatea universului, alternanţa în care omul se naşte şi moare. Personajul este prezentat drept ax al roţii, fiind direct influenţat de mişcarea continuă şi constantă pe care o poate imprima forţa de rotaţie. Impresia generală este aceea de subminare a forţei pe care omul o are, fiind adus la o reprezentare monumentală a unui titan în lanţuri, prins sub presiunea propriului mediu existenţial.
sursa: Artmark

luni, 9 martie 2015

Bună dimineaţa!

ca şi cum ieri nu am fi primit destule flori....
Rozul este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantică şi afectivă culoare.  Este şi simbolul unei iubiri în tăcere. El are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele. Studiile efectuate în mai multe închisori au arătat că atunci când celulele prizonierilor sunt vopsite în roz, atitudinea agresivă se diminuează vizibil, dar efectul nu este însă durabil.                                          Deci, expuneţi-vă cu moderaţie la culoarea roz!   :)
O săptămână romantică tuturor!

duminică, 8 martie 2015

A-mplinit un an!

Finuţa noastră, Ana, a împlinit pe 27 februarie un anişor şi doi dinţişori!  :)   Iar ieri am petrecut o după-amiază încântătoare împreună, ne-am jucat şi ne-am hrănit reciproc ...     Un dar de fete!  :)

La mulţi ani!


Să fiţi înconjurate de cele mai frumoase flori şi cele mai bune gânduri de la dragii voştri!

vineri, 6 martie 2015

Jurnal de martie... prima săptămână, a babelor

Astăzi....  6 martie 2015, ora 21.00 
Afară...  este frig. Baba cu numărul 6 a fost tare năzdrăvană  :)    uitaţi-vă ce-a făcut din peisaj


miercuri, 4 martie 2015

Detaliu şi... detalii...

Clădirea care adăpostea Biblioteca Naţională a României (începând cu 1957), a fost construită în 1907 ca sediu central al Camerei de Comerţ. Clădira respectă tradiţia arhitecturală franceză. Proiectantul, Ştefan Burcuş, a câştigat premiul Academiei Franceze pentru acest proiect. 
Astăzi, clădirea adăposteşte un târg semi-permanent de Kitsch- uri şi este "de închiriat".

luni, 2 martie 2015

Bună dimineaţa!

Avem nevoie de galben în această perioadă deoarece această culoare stimulează sistemul nervos central, măreşte capacitatea digestivă, îmbunătăţeşte tonusul, stimulează nervul optic, influenţează funcţionarea normală a sistemului cardio-vascular, sporeşte capacitatea de concentrare şi sporeşte atenţia.  :)
O săptămână frumoasă tuturor!

duminică, 1 martie 2015

... un mărţişor pentru fiecare

cu mare drag din partea mea! O duminică cât mai frumoasă! Cu flori şi bucurii! Vă-mbrăţişez ..