duminică, 6 octombrie 2013

Duminica la poveşti ...

Bună dimineaţa!    la ... 


.. provocarea pe care o lansez la sfârşit de săptămână tuturor celor care doresc să împărtăşească cu ceilalţi momente frumoase, pe/trecute în timpul săptămânii.
  Orice vă atrage atenţia într-un mod plăcut, puteţi împărtăşi celorlalţi Duminica, la poveşti...
 

Ce-aţi mai "meşterit" săptămâna asta?
Eu mi-am împlinit pofta de a sta în casă, ignorând cu bărbăţie toate protestele soţului meu  :) ... mare meşteşug !!!!  L-am "păcălit" cu compot de mere şi piersici, ceai, prăjiturele, păturici şi ciorapi groşi. În fiecare dimineaţa însă, înainte de a ieşi pe uşă (singurul moment când îşi amintea), mi-a zis: "Serios, chiar vreau să mergem la teatru."  Şi... uite-aşa a mai trecut o săptămână!   în linişte şi pace.

În drumul meu spre casă, am trecut însă prin centru. Centrul Vechi nu şi-a pierdut încă farmecul! Balade japoneze (sau chinezeşti sau... de pe acolo..), terase gata pregătite să primească... ploaia, o bicicletă roz agăţată de gardul Băncii Naţionale... !  Şi-ntreg oraşul frumos ornat cu cântecul de seară al ... ciorilor   :)
Aceasta-i mica mea amintirea mohorâtă ...  a săptămânii trecute.... Promit să povestim mai mult pe viitor!  :)
O săptămână frumoasă tuturor!

Alte poveşti, la gura sobei, au scris şi:

8 comentarii:

  1. saptamâna mea trecuta a avut tema principala "smotrul de toamna" :) Ma bucur ca a trecut si ca acum în casa totul sclipeste de curatenie.
    O duminica tihnita iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, draga mea.
      Eşti o gospodină desăvârşită! Mie nu-mi iese :)
      O săptămână cât mai frumoasă!

      Ștergere
  2. Valeu! Ar trebui sa spun despre saptamana pe care tocmai o incheiem! Dar nu spun! :) Intotdeauna e loc de mai bine si e loc de mai rau ca, deh!, asa-i sistemul! :)
    Terasele! In ziua cand a nins serios aici, mesele de pe terase erau acoperite de zapada si pustii terasele... Si m-am gandit ca, atunci cand aveam obiceiul ca fiecare zi de munca sa o incheiem pe o terasa, am fi curatat scaunele de zapada si am fi stat afara. Si nu doar grupul nostru, ci si altii! Povestile tin de cald, adeseori! Dar si tineretea se manifesta cu oarecare inconstienta!
    Ciorile! Ce concerte mai tineau si pe aici! Apoi au venit cotofenele si au plecat ciorile - dar si vrabiile! :)
    Saptamana minunata sa o ai! Zile fericite iti doresc! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare perioadă a vieţii are parfumul ei!
      Poveştile mi-au plăcut întotdeauna, chiar şi acum, din când în când, soţul meu îmi povesteşte acelaşi Greuceanu (pe care, bineînţeles, nu îl aud niciodată până la capăt), de dragul bucuriei mele!
      O săptămână cât mai frumoasă şi ţie, draga mea! Pup, cu drag.

      Ștergere
  3. Macar te-ai odihnit deci a avut si vremea mohorata un merit. Eu am urat ploaia de saptamana trecuta, de abia am asteptat sa treaca. O balada japonezo-chinezeasca as cam fi ascltat si eu. Pentru ineditul ei. Si al solistului, desigur. :)
    Am vazut la stiri, ieri, ca terasele au fost pline dupa ce a iesit soarele. Unii erau la maneca scurta, asa, de dragul soarelui.
    O seara frumoasa, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea mi-a priit, pentru că am avut o durere de cap îngrozitoare (sunt meteo-dependentă) cam toată săptămâna. Iar duminică, mi-a fost rău-rău, nici la slujbă (biserică) nu m-am putut duce...

      Apropiindu-mă de locul cu pricina, eram curioasă să văd persoana care cântă, căci se auzea foarte frumos (din depărtare). Dacă observi, în spatele ei/lui (nu-mi e clar ce este, cum nici limba nu ştiu să o identific) este o boxă.
      M-am bucurat că am avut aparatul foto cu mine :)

      O zi senină, draga mea. pup

      Ștergere
  4. Toamnå fårå ploaie si vant, parcå nu-i toamnå. Dar este bine cå a inceput o nouå såptåmanå, cu o vreme ceva mai bunå. Asta-i incålzirea globalå, pe aici prin nordul Europei, am tot avut soare si aproape am dus dorul ploilor cu care ne-am invåtzat ;-), iar la voi era deja brumå ... sau zåpadå in zonele montane. Oricum sper så ai parte de o såptåmanå frumoaså

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai tu dreptate, dar când temperaturile se schimbă de la o zi la alta, diferenţa fiind foarte mare, nu e prea bine pentru organism. Cam aşa a fost la noi. :(
      Mulţumesc, Ella, săptămână minunată şi ţie.

      Ștergere