vineri, 4 octombrie 2013

O nouă filă de jurnal...

 ... din jurnalul unei femei simple
Astăzi.... 4 octombrie 2013, ora 18.45
Afară... se lasă seară printre raze diafane. Prima după-amiază calmă din ultima săptămână.
Mă gândesc ... că-mi doream o toamnă lungă şi frumos colorată... dar se pare că, începând cu noiembrie, se depărtează mult de gândul meu  :(
Locurile de unde învăţ ... de la o floare. Când o iubeşti, te dăruieşte cu 5-6 flori deodată, când o ameninţi, doar cu una. Individualişti şi reci mai suntem noi, oamenii! Buricul pământului! 
Sunt recunoscătoare pentru ... fiecare zi pe care mi-o mai îngăduie Domnul...
Dinspre bucătărie ... miros de mere coapte, un desert preferat în perioadele reci.
Sunt îmbrăcată cu ... un soi de body gros, cu glugă, numai bun pentru perioada aceasta rece.
Citesc ... Ştiu un om întru Hristos, de mitrop. Ierotheos Vlachos.
Ceea ce aştept (sper) ...  să am puterea şi voinţa de a continua ceea ce am început ... Doamne ajută!
Ce mai meşteresc ...  schimb culorile , pe ici pe colo, şi anume în locurile esenţiale  :) 
măsuţa de cafea din sufragerie, care era maro acum este albă, uşile, câteva rafuri... atât cât să se schimbe atmosfera din casă  :)
Ascult ... jalea castanilor ciufuliţi de toamnă.
În casă ... este rece. Abia aştept să dea drumul la căldură!!!! Ce să fac, sunt romantică!  :)
Unul dintre lucrurile mele preferate ... în perioada aceasta? Să mă-nvelesc cu păturica mea preferată (de la Zara), călduroasă şi foarte moale... şi să citesc.
Unele planuri pentru sfârşitul săptămânii ... în acest weekend, vizite - aniversări diverse... prieteni, naşi, socri
Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtăşesc cu voi:  
una din sutele de fotografii pe care le-am făcut în Palestina.
Ps.
Particip de ceva vreme la aceasta provocare găzduită de  Taniuşa şi, întrucât am observat că nu se prea întorc vizitele, încep să cred că este un grup închis. Nu e nici o supărare, mă retrag, dar voi păstra rubrica. Chiar îmi place ideea, m-am alăturat ei cu multă bucurie.
Un weekend cât mai plăcut tuturor!

9 comentarii:

  1. Nu se chema "Jurnal de femeie"? Nu stiam ce artificiu sa fac si sa scriu si eu acolo ceva.
    Acuma stiu, am s-o fac direct, poate provoc o reactie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Faci multe, frumos si bine. Sanatate sa ai, asa cum iti doresti. E cea mai importanta.
    Nici eu nu inteleg oamenii care nici macar din curiozitate nu vin sa citeasca/vada cand sunt postari de acest gen. Si macar sa comentez din politete ceva.. In fine...poate nu intelegem noi. ;)
    Imi place imaginea din Palestina. O austeritate plina de farmec.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i aşa!?! E plin de farmec acolo, ca şi în Egipt sau Israel.
      Aşa-mi place simplitatea aceasta...

      De comentat..., ştiu şi eu..!?! Recunosc, nu comentez întotdeauna. Vizitez, citesc, dar uneori nu ştiu ce să zic, sau nu în acel moment (şi revin), sau nu-mi place şi prefer să nu mint... nu ştiu. E complicat. Nu e nimeni obligat să comenteze; eu mi-am făcut datoria să informez eventualii vizitatori de motivul lipsei link-ului. Nu sunt necăjită; până la urmă fac acest lucru pentru mine (în primul rând).
      Mulţumesc mult, draga mea pentru aprecieri, dar nu cred că tu munceşti mult mai mult. În cazul meu, multe sunt mofturi...
      Te pup, cu mare drag!

      Ștergere
  3. E cald la tine si frumos, imi pare rau ca te-am suparat cu ceva iarta-ma dar intram pe blogul celalat si citeam nu prea reusesc sa las comentarii deobicei ma prinde 12 sau 1 noaptea la scris sau la citit pe bloguri cind abia ma tin ochii, stiu nu am nici o scuza am sa incerc deacum inainte sa las comentarii mai des. Mi-ar parea rau daca te lasi de scris :( Iarta-ma inca odata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajută, Taniuşa. Nu m-am supărat. Chiar nu.
      Te înţeleg, şi eu stau foarte prost cu timpul şi am recunoscut în comentariul de mai mai sus că nu comentez nici eu mereu. De aceea, nu cer nimănui să o facă. Dar, chiar începusem să cred că este cumva un cerc închis. Sau că am eu o prollemă de exprimare....
      Te-mbrăţişez. Duminică plăcută!

      Ștergere
    2. Ai avut dreptate, Anastasia, am facut si eu aceasta constatare: cu exceptia a doua-trei persoane, celelalte membre ale ”clubului” nu lasa semne ca ar intoarce vizitele. Nu spune nimeni sa o faca de cate ori vin in vizita, dar unele nu au comentat niciodata, iar altele au scris o data, prin iunie. Poate ca nu le place si atunci imi retrag ambasadorii ! :D Chiar in aceasta dimineata am luat hotararea sa nu le mai vizitez decat pe acelea care raspund cu reciprocitate. In fond si timpul meu e foarte masurat, dar imi rup din el ca sa comentez la toti cei vizitati. E drept ca am facut o selectie si nu mai citesc sute de bloguri, ca acum doi-trei ani.

      Ștergere
    3. nu nu este nici-un cerc inchis, eu citesc si ma uimesc la fiecare din fete sau barbati (am citit si citeva de-a lor) stilul lor cum scriu si la drept vorbind invat de la fecare caci eu cu exprimarea....o duc c-am greu de multe ori, iar voi scriti cu un asa entuziasm, uneori cu umor alteori cu dragoste in exprimare parca v-as auzi si vocile blinde cind le vorbiti dar de multe ori ma gindesc caci comentariile mele ar fi in plus la ceia ce scriti voi. Voi sunteti poete adevarate cu jurnale adevarate si ma bucur ca v-ati alaturat si pot sa va citesc si sa impartasim gindurile noastre unei altea.:) Te imbratisez draga mea si sa ai o seara linistita cu bucurii sufletesti.

      Ștergere
    4. Mulţumesc frumos, Taniuşa. Cred că poetă e prea mult spus...
      Te îmbrăţişez şi eu. O săptămână cât mai frumoasă!

      Ștergere