duminică, 21 decembrie 2014

Jurnal de decembrie 2014

Astăzi....  decembrie 21, 2014 - ora 8.00
Afară... este încă ceaţă, dar se anunţă o zi frumoasă, cu maxime de 5 grade. Doar este prima zi de iarnă, nu? Când m-am trezit şi m-am dus să-mi fac cafeaua, m-a învăluit un aer proaspăt, de primăvară (geamul de la bucătărie stă în permanenţă deschis, indiferent de anotimp). După ce m-am bucurat bine, mi-am amintit că e iarnă şi că peste câteva zile va fi Crăciunul. Se pare că-l vom sărbători la 10 grade anul acesta.
Mă gândesc ... la o întâlnire cu voi toţi, o întâlnire de săbători, unde... să ne  îmbrăţişăm, să vorbim toţi odată, să râdem şi să bem vin fiert. Aşa, ca-n filmele americane. N-ar fi frumos?
Locurile de unde învăţ ... din toate întâlnirile, reale sau virtuale.
Sunt recunoscătoare pentru ... faptul că profesional, îmi închei anul cu multe realizări  :)
Dinspre bucătărie ... doar aer de primăvară  :)
Sunt îmbrăcată cu ... halatul meu iubit - pufoşenia albă  :)
Citesc ... "Linişte, vă rog...", Seneca.
Ceea ce aştept (sper) ...  chiar dacă poate părea ciudat nu mai aştept nimic, nu mai sper nimic. Sunt foarte mulţumită cu prezentul. Chiar nu am nici o aşteptare...
Ce mai meşteresc ...  în ultimul timp numai fotografii şi înregistrări video. Este şi acesta un meşteşug..
Ascult ... Utrenia, la radio Doxologia. Se citeşte canonul Sfântului zilei, o parte care-mi place în mod deosebit. Îmi aminteşte de perioada în care, la strană fiind, pe lângă alte intervenţii în timpul slujbei, citirea Psaltirii şi a Canonului zilei erau exclusiv sarcina mea. Ce vremuri frumoase... 
În casă ... este linişte şi foarte, foarte plăcut. Cum e la fiecare dintre voi, cred.   :)
Unul dintre lucrurile mele preferate ... în acest sezon: vinul fiert, cu mirodenii şi scorţişoară.
Unele planuri pentru sfârşitul săptămânii ... astăzi ieşim, ca în fiecare lună pe 22, să ne amintim de frumoasa zi de 22 aprilie în care ne-am căsătorit. Ştiu că-i 21  :)
Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtăşesc cu voi:  pomii, în cartierul meu...
O duminică plăcută tuturor!

10 comentarii:

  1. frumoasa pagina ta de jurnal, aflu multe noutati (ca ai fost la strana, ca asculti Utrenia la radion, ca te-ai maritat pe 22 aprilie, ...) si pentru câteva minute, este ca si cum te-as vedea zi de zi, ca si cum am fi vecine de casa... Spatiul dispare si te simt mult mai aproape.
    Cat ma bucur pentru tine ca poti spune ca esti multumita cu prezentul, ca ai tot ce iti doresti sa fii fericita, si ca profesional închei anul cu satisfactii... Minunat! Asa sa fie si la anul si mai departe tot asa!
    Te îmbratisez ♥ O zi minunata sa aveti!
    PS: si la noi este de o saptamâna cald, soare... nu avem ceata chiar de loc, pamântul este reavan, este ca primavara. Ieri am avut 15°C! Azi noapte a batut un vânt puternic si Mos Craciun atârnat la fereastra s-a învârtit de mama-focului ☺ Doar coronita de Advent simbolizeaza ultima duminica înainte de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu simt acelaşi lucru când citesc postările tale şi tare mă bucur :)
      Mulţumesc pentru urări, să te audă Domnul!

      La noi mai este ceaţă, dimineaţa şi seara, astăzi chiar a plouat.. dar e bine. Sigur, ar fi fost frumos să ningă, dar... nu-i bai.
      Săptămânâ frumoasă şi ţie, draga mea. Te îmbrăţişez cu drag!

      Ștergere
  2. In primul rand :"La multi ani!" pentru maine.Sa traiti frumos si bine,inca pe cati am dus-o eu (40), Nu prea am auzit pe cineva sa fie multumit de sine.Este cel mai intelept lucru in viata unui om.O sa te convingi.Am si eu pasiunea pozelor,o sa incep si cu filmuletele,e placut ,relaxant.Numai bine si realizari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc. Sper să ajungem la 40! :)
      De mine sunt în general nemulţumită, dar de darurile pe care le primesc zi de zi sunt tare mulţumită.
      Mulţumesc frumos, bucurie tuturor!

      Ștergere
  3. Pomul luminat îmi pare a fi un inorog în salt :)
    Duminică frumoasă!

    RăspundețiȘtergere