duminică, 22 februarie 2015

Efectele rugăciunii / semnul crucii

Am primit pe mail textul de mai jos, fără indicarea sursei. Vi-l copy-paste, gândind că poate fi de folos..

"Oamenii de ştiinţă ruşi susţin că au dovedit experimental proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi al rugăciunii. Ei spun că gestul făcut de credincioşi poate purifica mâncarea şi apa, având proprietăţi bactericide.
 <Am stabilit că obiceiul facerii semnului crucii deasupra mâncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se întâmplă fizic în fiecare zi>, a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, potrivit ziarullumina.ro.
Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de 10 ani. Ea spune că a descoperit, în special, proprietăţile bactericide unice ale apei după ce este binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul crucii.
 Oamenii de ştiinţă au studiat impactul rugăciunii „Tatăl nostru” şi al semnului crucii asupra bacteriilor patogene. Mostre de apă din diferite surse – fântâni, râuri, lacuri – au fost folosite în cercetare. Toate mostrele conţineau anumite bacterii. S-a observat că dacă se rosteşte rugăciunea domnească şi se face semnul crucii asupra apei, numărul de bacterii dăunătoare scade de şapte, zece, sute chiar mii de ori.
 Rugăciunea a fost spusă atât de credincioşi, cât şi de necredincioşi, iar numărul bacteriilor, indiferent de mediu, a scăzut. Oamenii de ştiinţă au mai dovedit efectul benefic al rugăciunii şi al semnului crucii asupra oamenilor. S-a stabilit că presiunea sângelui tuturor celor supuşi la teste s-a îmbunătăţit.
S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit şi fără să atingă punctele corespunzătoare – centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii – rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe sau chiar absente."
 precizare: fotografiile nu-mi aparţin, pe toate le-am descărcat de pe internet.
De mâine începe Postul Mare. Să aveţi bucurie pe toată durata lui!  :)

2 comentarii:

  1. tare frumos :) Crucea dreapta e cea sfanta, ne zicea preotul nostru.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunica mea,facea semnul crucii cum scrie aici.Acum ,noi ne cam fandosim cu inchinarea.Cu apa cred ca e adevarat,pentru ca de boboteaza,am pus odata apa de la robinet intr-o sticla,nu am ajuns la biserica in ziua aia,a tinut la fel ca cealata.Un coleg mi-a spus si s-a confitmat. Toate bune si un post cat mai usor!

    RăspundețiȘtergere