marți, 5 mai 2015

Detoxifiere de primăvară

Bună dimineaţa! Cred că toţi avem tot felul de probleme şi nu prea ştim de unde sau ce să facem. M-am gândit să vă spun astăzi câteva cuvinte despre detoxifierea colonului, mai ales că la trecere dintre anotimpuri avem unele mici probleme pe care le atribuim schimbărilor climatice sau de alimentaţie - constipaţie, probleme de vedere sau auz, rinichi sau ficat. Marea majoritate a problemelor de acest fel sunt datorate toxinelor din intestine şi, înainte de a începe orice fel de investigaţii complicate, este bine să facem o simplă detoxifiere a lor. 
 Există multe metode, mai simple sau mai complicate. Cea mai simplă, din punctul meu de vedere, este următoarea: 1-3 linguriţe de (făină din) seminţe de in pe zi, timp de trei săptămâni. Această cură va elimina mucusul, depozitele fecale şi paraziţii, fără să atace flora intesinală. Făina din seminţe de in absoarbe şi elimină toxinele din corp şi reduce colesterolul. 
Eu le arunc peste salatele pe care le fac şi asta e!
Şi, să nu uitaţi: un pahar de apă pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă.
Alimenaţia, de asemenea, are foarte mare importanţă. După acestă detoxifiere, fiecare organ trebuie îngrijit în mod specific, dar despre asta, poate în alte articole de colecţie  :)        pupici

10 comentarii:

  1. Seminte am, lingurita am,vointa mai trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  2. si cum se administreaza ?
    3 lingurite cu faina de seminte de in dimineata?
    ce cantitate de apa trebuie consumata?
    sunt sigura ca sunt de folos dar poate ne spui si cum sa le luam...pe mine una ma intereseaza :)
    multumesc pentru idee, Anastasia! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am postat un articol legat d seminţele de in.
      dar, îţi pot spune că eu arunc o linguiţă de seminţede in în salate
      te pup, pandhora, o zi minunată!

      Ștergere
  3. trei saptamâni? oooo, nu prea am talent în a ma tine de plan o asa lunga perioada de timp - de cele mai multe ori renunt dupa o saptamâna. Dar am notat si astept urmatoarele informatii cu mare interes.
    e pup. O saptamâna placuta sa ai! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru tine, în mod special: aruncă o linguriţă de seminţe în orice salată faci şi e destul! :)

      Ștergere
  4. Îmi place simplitatea ”rețetei” ! ☺ Dar de unde luăm noi făină din semințe de in ?... Și cum se ia, așa, ca atare, înghiți o linguriță de făină sau o amesteci cu ceva ? Mă gândesc că o fi înecăcioasă...

    Zi frumoasă, Ana !

    RăspundețiȘtergere