joi, 16 mai 2013

Lavender beauty

proprietăţile excelente ale lavandei
Iubesc mirosul aceastei plante aromatice!
Despre beneficiile ei terapeutice găsiţi informaţii pe multe siteuri. 

Dar, pentru a vă atrage puţin atenţia asupra ei, punctez câteva dintre acestea:


1. Levănţica poate ajuta în lupta împotriva insectelor. Se amestecă câteva picături de ulei de levănţică cu ulei de floarea soarelui şi se masează pielea cu acest amestec.

2. Ai probleme cu moliile? Te-ai săturat de mirosul de naftalină? Încearcă săculeţele cu flori de levănţică uscată.

3. Nas înfundat? Adaugă 5 picături de ulei de levănţică într-un vas cu apă fierbinte şi inhalează aburii.

4. Te-ai ars în timp ce pregăteai cina? În loc să masezi locul afectat cu ulei sau să alergi la o sursă de apă rece, aplică câteva picături de ulei de levănţică pe arsură.

5. Ai auzit ca oţetul este cel mai bun în vindecarea arsurilor solare? Poate că este. Dar cine îţi doreşte să miroasă a oţet întreaga zi? Dacă arsurile nu sunt foarte grave, se amestecă câteva picături de ulei de levănţică cu apă minerală şi se stropeşte locul afectat.

6. Nu ai mai avut parte de ceva vreme de un somn liniştit şi odihnitor? Pune câteva picături de ulei de levănţică pe perna ta. Astfel vei avea parte de un somn liniştit. Aroma acesteia are o mare putere în alungarea stresului.

7. Pe etichetele unora dintre cele mai cunoscute loţiuni şi creme vei găsi, ca ingredient, levănţica. Adaugă câteva picături din ulei de levănţică în loţiunea sau în crema ta de faţă. Romanii credeau că levănţica este foarte importantă pentru obţinerea unui ten frumos.

8. Uleiul de levanţică are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Dacă te doare capul şi nu ai sau nu îţi doreşti să iei pastile, încearcă să-ţi freci tâmplele cu câteva picături de ulei de levănţică.

9. Datorită proprietăţilor antiseptice şi antiinflamatoare, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, levănţica era folosită în spitale ca dezinfectant. Păstrează sub chiuvetă o sticlă cu bicarbonat de sodiu, ulei de levanţică şi apă.

10. Îţi doreşti ceva special pentru cină? Caută câteva reţete cu levănţică. Poţi descoperi că puiul cu levănţică este delicios.

5 comentarii:

  1. Si mie imi place foarte mult! :)
    Multumesc Anastasia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Parfumul de lavanda era parfumul mamei mele!
    pup Ana draga!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu beau ceai si pun in prajituri lavanda uscata !

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi place si ciocolata cu lavanda! "Lindt" are cateva cobinatii super!
    dar cel mai placut este in sauna... ador acest parfum. Este relaxant si te poarta pe aripi de vis într-o lume curata si linistita!

    o seara faina! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie lavanda imi aminteste de bunici. In casa lor mereu mirosea a lavanda :)
    Imi place mirosul insa nu am avut un parfum de lavanda niciodata. Nici ulei :)

    RăspundețiȘtergere