miercuri, 13 noiembrie 2013

ShoeBox 2013

ShoeBox a ajuns la a şaptea ediţie !!!!!

ShoeBox este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, a copiilor proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace pentru cadouri de Crăciun. Vă puteţi, măcar pentru o clipă, imagina, că există copii atât de necăjiţi încât să nu primească un cadou de Crăciun? Şi totuşi sunt. Şi printr-un mic gest, şi printr-o mică cutioară, putem face ca numărul lor să fie ceva mai mic. Această idee frumoasă a început în 2007, în familia lui Valentin Vesa, din dorinţa de a-l învăţa pe băiatul lui să împartă cu alţi copii mai nevoiaşi. A continuat, transformându-se într-o poveste şi mai frumoasă, de fiecare dată când cineva s-a mai alăturat. Şi au trecut astfel, şapte ani.

Dacă doriţi să faceţi o mică bucurie de sărbători unor copii necăjiţi, v-aş ruga să participaţi şi voi.

CUM PUTEM AJUTA? 

Pasul 1
Ai nevoie de:
  • o cutie goală de pantofi (cu capacul)
  • hârtie de împachetat cadouri.
  • foarfecă/cutter
  • timp şi/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei sa le dăruieşti
  • răbdare …:) 
Pasul 2
Se înveleşte frumos în hârtie cutia şi capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai vrei să cumperi sau ai prin casă şi poţi dărui. Ai mai jos câteva sugestii:
    • dulciuri -ciocolată, biscuiţi, napolitane-, dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
    • articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
    • jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului
    • produse de igiena personală: perie şi pastă de dinti, săpun, şampon, gel de duş, absorbante (în fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de aşa ceva)
    • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (eşti liber să pui datele tale de contact şi să păstraţi legătura şi pe viitor)
    • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat.
    • poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulţi dintre ei NU au nici măcar curent electric)
    • orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor.
Pasul 3
Puneţi în cutie tot ce intră, ce vreţi şi ce credeţi îi trebuie unui copil de vârsta şi sexul pentru care doriţi să cumpăraţi ceva şi le ducem la una dintre locaţiile proiectului, în perioada 15 noiembrie -13 decembrie.

Din experienţa anilor trecuţi, Valentin ne sfătuieşte:

"Având în vedere experienţele din anii trecuţi, daţi-mi voie să vă fac câteva specificaţii:
  • Campania se numeşte ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rog să vă limitaţi la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. 
  • Nu aduceţi pungi, saci, sacoşe, bibeloruri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociaţie sau fundaţie şi nu le putem primi legal în custodie. Dacă aveţi aşa ceva de dat, scrieti-ne un mail şi vă punem în legătură cu partenerii noştri care pot primi şi distribui legal şi după nevoi şi aceste produse.
  • Dacă v-aţi ales o grupă de vârstă şi genul copilului pentru care vă gândiţi să faceţi cutia, încercaţi să sortaţi produsele astfel încât acestea să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hainuţe etc)
  • Nu puneţi în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiţi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaştem cu toţii: se aruncă la gunoi. Fă un cadou aşa cum ţi-ar place să-l primeşti şi tu, nu face curăţenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”.

Copiii au vârste cuprinse între 2-18 ani, fete şi băieţi".

5 comentarii:

  1. O initiativa foarte frumoasa, am ramas incantata de ea.

    Pup Ana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i aşa? Este al doilea an când participăm... :)
      Abia aştept .... am cumpărat deja jucăria :)
      pup şi eu!

      Ștergere
  2. La ce copil te-ai gindit? Fetita, baietel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sinceră să fiu, iniţial m-am gândit la un băieţel, dar, de ieri, încep să mă gândesc şila o fetiţă.
      cred că voi face două cutii :)

      Ștergere
    2. Frumos! Sotul meu a vrut neaparat sa fie fetita, iar eu mi-am dorit sa fie micuta, de 3-4 ani! Deja am fost si i-am cumparat cite ceva de imbracat! Mai avem un picut pina e gata cutia! :)

      Ștergere