sâmbătă, 17 noiembrie 2012

eu când vreau să fluier, fluier

Vă mărturisesc că nu l-am văzut,... poate postând-ul reuşesc :)

8 comentarii:

  1. E un film foarte bun! Daca reusesti sa vezi si "Asta e" al lui Ciulei jr., avem despre ce vorbi peste o saptamâna! Dar nu-i obligatoriu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e, zici?
    Mulţumesc, îl caut.
    O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun! de cand a fost premiat mi-am dorit sa-l vad :) trebuie sa-mi fac timp, acum daca ni-l oferi asa - mura-n gura :))
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu l-am vazut. Acum doi ani. Nu fac aprecieri. Daca il vezi, poate discutam dupa. :)
    O noapte buna, Anastasia!

    RăspundețiȘtergere
  5. actorul a fost foarte bolnav...am inteles ca nu a rezistat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 15 iunie 2011
      Unul dintre actorii din filmul "Eu când vreau să fluier, fluier"- Papan Chilibar - a murit duminică seara la Institutul Fundeni unde era internat. Chilibar, în vârstă de 21 de ani a fost diagnosticat la începutul anului cu leucemie, pe când era încă deţinut la Penintenciarul Rahova.

      Moartea tânârului actor a fost anunţată pe profilul de Facebook al actriţei Ada Condeescu, una dintre colegele sale de pe platoul de filmare.

      Ada Condeescu a declarat pentru romanialibera.ro că a încercat să se păstreze o anumită discreţie şi decenţă referitor la moartea colegului său, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece existau foarte mulţi oameni care erau interesaţi de el.

      "Am încercat să păstrăm discreţia, dar cumva s-a aflat până la urmă de moartea lui. Mulţi oameni l-au apreciat pentru talentul său şi se interesau de el, mai ales după ce s-a aflat că era bolnav de leucemie", a declarat Ada Condeescu.

      Actriţa a specificat faptul că a făcut acest anunţ pe Facebook, după ce a fost dat un comunicat oficial de la reprezentanţii StradaFilm. "Se aflase deja, am încercat să îi ţinem la curent pe oamenii care îl apreciau şi care ne-au ajutat cu donarea de sânge organizată pentru el", a spus Ada Condeescu.

      Reprezentanţii Strada Film au anunţat printr-un comunicat moartea lui Papan Chilibar care "după o lungă luptă cu leucemia, boală cu care a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni, Papan a decedat duminică seara în domiciliul său din Bucureşti, lăsând în urma soţia şi o fetiţă de 4 ani".

      "Colegii lui Ada Condeescu şi George Piştereanu, regizorii Florin Şerban şi Cătălin Mitulescu şi întreaga echipă Strada Film regretă nespus cele intâmplate şi sunt alături de familia lui Papan. Mulţumim tuturor celor care i-au fost aproape şi au încercat să îl salveze", se arată în comunicatul StradaFilm.

      Actorul- puşcăriaş a fost externat duminică, la cererea familiei, deşi se afla într-o stare foarte gravă, potrivit directorul InstitutuluiClinic Fundeni, Carmen Orban. El suferea de o anemie foarte severă, insuficienţă hepatică acută hormo-fulminantă, encefalopatie hepatică, septicemie cu Klebsiella.

      Papan Chilibar a fost închis pentru doi ani pentru spargeri de locuinţe, însă în luna aprilie fusese eliberat condiţionat din cauza bolii sale. Papan a jucat un rol secundar în producţia lui Florin Şerban, unde a interpretat personajul Ursu.

      "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin, în 2010, şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

      „Este extrem de talentat” (Papan), spunea regizorul Florin Şerban la filmarile din primavara lui 2009. Cineastul plănuia să-l distribuie într-un rol principal, însă Papan a fost arestat din nou la puţină vreme după eliberare şi aştepta să fie judecat la Penitenciarul Rahova, pentru o spargere.
      Fusese închis pentru aproape trei ani la Craiova sub învinuirea de furt calificat când a fost remarcat de regizor.

      La ieşirea din penitenciar, şi-a găsit temporar de lucru prin Bucureşti, iar iarna trecută a câştigat bani şi din curaăţatul zăpezii. În aceeaşi perioadă, a fost pe covorul roşu la Berlin, pentru lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", care a câştigat Ursul de Argint.

      Ștergere